Felhőszakadás Budapesten (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Felhőszakadás miatt adtak ki veszélyjelzést több megyére – térkép

Felhőszakadások pattanhatnak ki a gomolyfelhős, napos időben a hét utolsó munkanapján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható csapadékmennyiség miatt figyelmeztetést adott ki több megyére.

A prognózis szerint többnyire gomolyfelhős, napos időre kell számítani, főként a Dunától keletebbre lehet több a felhő, és ott szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, néhol esetleg felhőszakadás.

Az északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik erős széllökések, de zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

A figyelmeztető előrejelzésben foglaltak szerint július 20-án elsősorban délután, este alakulhat ki helyenként zivatar. Ekkor ezen a területen intenzív záporokból vagy zivatarból néhol lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (~ 20-30 mm) előfordulhat. Délkeleten, Észak-Alföldön egy-egy helyen heves zivatar sem kizárt, amelyet viharos lökések (60-90 km/h) és jégeső kísérhet.

A várható felhőszakadások és heves zivatarok miatt az alábbi megyékre adtak ki veszélyjelzést:

Fotó: met.hu

Fotó: met.hu

Hogy mire számíthatsz a folytatásban, azt az alábbi cikkünkben írtuk:

Felhőszakadás Budapesten (MTI Fotó: Mohai Balázs)