Facebook Live-on közvetítették a fiatalok, hogy meghalnak az autóban – videó

Facebook Live-on közvetítették a fiatalok, hogy meghalnak az autóban – videó

A ceglédberceli halálos karambol után újabb baleset történt Facebook élőzés közben. Ezúttal Romániában két fiatal közvetített egy autózást, egészen a tragikus végkifejletig.

A Magyar Hang szerint péntek reggel négy, Vrancea megyei tini ült be egy Nagy-Britanniából behozott jobbkormányos autóba. Az első pillanattól benyomták a Facebook Live-ot, így mindent lehet látni és hallani.

A fiatal sofőr, akinek 2017 októbere óta volt csak jogsija, azt mondja a többieknek: kössék be magukat, indul a kaland, „felszállunk”.

A telefont előbb az anyósülésben ülő társa helyezgeti, aztán a sofőr is piszkálni kezdi, majd jön a baleset, az autó Tâmboesti település bejáratánál egy hídpadkának ütközött és felborult.

Itt a videó, mely egészen a tragikus végkifejletig mutatja a srácok sorsát:

https://www.youtube.com/watch?v=1RleI76JJBk

Az autóban utazó négy fiatal közül kettő (14 és 18 éves fiúk) a helyszínen meghalt, a 19 éves sofőr és az anyósülésen ülő 17 éves utasa enyhébb sérülésekkel megúszta – áll a cikkben.

A román belügyminisztérium egyébként még a ceglédberceli tragédia hatására kampányt indított a vezetés közbeni telefonhasználat ellen.