Rendőrség

Megvert egy buszsofőrt egy kamaszfiú Solymáron

Terminatornak érezte magát az a 15 és 16 éves srác, akik késő este fenyítették be az egyik buszsofőrt a buszon Solymáron, majd egyikük le is kent neki egyet.

Minderről a rendőrség számolt be a honlapján kedden. A 16 éves pilisvörösvári és a 15 éves solymári fiúk még július 11-én késő este egy solymári buszmegállóban szálltak fel egy menetrend szerint közlekedő autóbuszra.

Ott azonban nem tudtak az emberi normáknak megfelelően utazni. Kitámasztották a busz ajtaját, mely így nem tudott becsukódni, a sofőrt pedig megfenyegették, hogy megverik. És hogy hitelt adjanak szavaiknak, a 16 éves ököllel arcon is ütötte a buszvezetőt, majd leszálltak.

Ezután újra megpróbáltak felszállni a buszra, azonban a sofőr időközben bezárta a jármű ajtajait, így a fiúk elhagyták a helyszínt. A sofőr a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett.

A budaörsi rendőrök adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. A 15 éves solymári fiút 2018. július 19-én, társát pedig 2018. július 23-án hallgatták ki gyanúsítottként az üggyel összefüggésben. Ellenük a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja. A közlemény szerint a srácok ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Korábban egy 46 éves férfi támadta meg a 64A jelű, szintén solymári busz sofőrjét, ő többször is ütött.

Rendőrség