Fotó: Remény Rabjai Állatvédő Egyesület

Rettenetesen megkínoztak egy kutyát Túrkevén – felkavaró fotók

Szavakba nehéz önteni azt az állatkínzást, melyről a Remény Rabjai Állatvédő Egyesület számolt be a Facebook-oldalán. Az állatvédők fotókat is mutattak a borzalmas állapotban talált kutyáról, akire most folyamatosan vigyáznak, emellett jogi lépéseket is tesznek.

A kutyát a poszt szerint két napja keresték, hétfőn végül megtalálták, de olyan állapotban, hogy maguk is nehezen hitték el, amit látnak.

Az állat nyakán két centi mély vágás van, olyan, mintha valaki le akarta volna fejezni a Hope, azaz Remény névre hallgató kutyust. A nyílt sebben ujjnyi vastag kötél volt, azt úgy műtötte ki a Remény Rabjai Állatvédő Egyesület állatorvosa. Az állat feje és nyaka a seb miatti ödéma miatt dagadt be ennyire.

Fotó: Remény Rabjai Állatvédő Egyesület

Fotó: Remény Rabjai Állatvédő Egyesület

A poszt szerint a sebet nem varrják össze, úgy hamarabb gyógyul. Az eb teljes felügyelet alatt van, bíznak a felépülésében. Az állatvédők jogi lépésekre is készültek, melyeket a poszt szerint kedd reggel meg is tettek.

Az egyesület további képeket is mutatott a szukáról, de azok tényleg csak erős idegzetűeknek valók.

„Nem hagyjuk megtorlás nélkül! Hope megérdemli, hogy kiálljunk érte! Már éber a műtét után és caóválva fogadja a gondozója közeledését! Ezek után is bízik az emberben !!!!! Hope egy csoda!”

– írták.

Fotó: Remény Rabjai Állatvédő Egyesület