A Wizz Air egyik gépe (fotó: Wikipedia.org)

Hiába volt jegyük, nem fértek fel az utasok a Wizz Air járatára

A Ryanair után a Wizz Air is megkeserítette az utasok életét. Csütörtökön többórás késéssel indultak a fapados légitársaság járatai, a stockholmi gépre pedig utasok tucatjai nem fértek fel.

Az Index cikke szerint augusztus 2-án reggel minimum 50 perces késéseket írtak kapásból a Wizz Air-gépek indulási idejéhez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Volt, ahol többet kellett várni: a 6 óra 10-es berlini járat még reggel nyolckor is a reptéren állt. Az utasokat ráadásul úgy ellenőrizték, hogy egyesével bemondták a nevüket a gép hangszóróján, és jelentkezni kellett. Kiderült, hogy a berlini és a barcelonai járaton is 1-1 emberrel több volt annál, mint amennyinek lennie kellett volna.

Nagyobbat szívtak a 9:10-es stockholmi járat utasai. A cikk szerint a gép kétórás késéssel indult, bónuszként pedig létszámgondok is adódtak. A járatra 230-an tudtak jegyet venni, viszont a gép csak 180 fő befogadására volt alkalmas, így 50-en egyszerűen itthon maradtak.

Az Indexnek a Wizz Air úgy nyilatkozott, a járatok az utasfelvételi rendszerben történt fennakadások miatt indultak késve, de mindent megtesznek azért, hogy ezek a lehető leghamarabb elinduljanak.

A Wizz Air egyik gépe (fotó: Wikipedia.org)