Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Jövő februárra adtak időpontot egy egyéves gyereknek egy budapesti klinikán

Újabb nyomorult helyzetjelentés jött a magyar egészségügyről, mely beszédesebb mindenféle hurráoptimista állami közleménynél. Egy egyéves kissrácról van szó, aki másfél lesz, mire megvizsgálják egy budapesti klinikán, mégpedig azért, mert annál hamarabb nem érnek rá.

Az esetről a HVG cikkezett, miután a lap egyik munkatársa a Semmelweis Egyetemhez tartozó Ortopédiai Klinikán kért időpontot egyéves gyerekének.

A lap szerint meg sem kérdezték, mi a baja a gyereknek, csak kiadták a legelső szabad időpontot, ami 2019. február 21-e, 12 óra 45 perc. Ez barátok között is hat és háromnegyed hónap mostantól számítva.

A cikk szerint körzetileg a klinikához tartoznak, de orvost nem választottak, ennek dacára ekkora a várakozási idő. A klinika honlapján hat gyermekortopédus szerepel, hogy miért kell ennyit várni, rejtély.

A család természetesen nem várja meg, hogy elteljen a fél év, inkább elviszik magánrendelésre a kicsit. Nyilván fizetős lesz, nem mintha a nem privát egészségügy nem lenne az, hiszen oda folynak az adóforintjaink. De ki számolja, ugye?

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)