Egészségügy (fotó: Pixabay)

Hazaküldték az ügyeletről, ambuláns lappal a kezében halt meg egy magyar férfi

Infarktusgyanúval, mellkasi panaszokkal kereste fel az ügyeletet múlt vasárnap Kovács Vilmos, onnan azonban egy fájdalomcsillapító injekció után hazaküldték. A férfi másnap az ambuláns lappal a kezében halt meg egy padon háziorvosához indulván, a család feljelentést tett az ügyben.

Kovács Vilmos a Blikk cikke szerint halálfélelemmel indult el az ügyeletre, feleségének és lányának azt mondta, soha nem érzett még ilyet. A 73 éves férfi mellkasi fájdalmakra panaszkodott, be is ért az ügyeletre, ott azonban fia szerint az orvos idegbecsípődést gyanított, adott neki egy injekciót, majd hazaküldte.

A férfi másnap elindult háziorvosához, azonban alig fél kilométerre otthonától, egy padon meghalt, a kezében ott volt még az ügyeleten kapott lap. Fia, Kovács Géza a lapnak elmondta, a halottvizsgálati jelentés szerint édesapja halálát szívelégtelenség okozta.

„Korábban soha nem volt gond a szívével, aktív életet élt, és félévente járt kivizsgálásra. A halála előtt azonban a hátába kisugárzó mellkasi fájdalomra panaszkodott. Az ügyeletes megnyugtatta, hogy nem lehet nagy baj, menjen el másnap a házi orvosához, és lehetőleg kímélje magát. Soha nem jutott már el odáig”

– idézte a férfi szavait a Blikk.

A család a hamvasztást is leállította, hogy megvárják a boncolási jegyzőkönyvet, mely szintén kimondta, hogy szívprobléma okozta a halált. Az elhunyt férfi fia feljelentést tett az ügyben, a rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indított büntetőeljárást.

Egészségügy (fotó: Pixabay)