Sms-ben szólt a kórház az anyának, hogy meghalt a lánya

Sms-ben szólt a kórház az anyának, hogy meghalt a lánya

Meghalt egy erdőkövesdi koraszülött kislány a kórházban, családja szerint orvosi hibák sorozata vezetett a tragédiáig. Édesanyja elmondta: a kórház egy sms-t küldött, onnan tudta meg, hogy elveszítette gyermekét.

Az Heves megyei erdőkövesdi kislány, Heléna 2017 júniusában született, koraszülöttként jött világra öt és fél hónap után – írta a Hír TV.

Születése után két hónapot volt a Debreceni Kórházban, majd hazakerült, ahol szépen fejlődött. Egyik napról a másikra azonban bágyadttá vált, mikor pedig le akarta tenni az anyukája, a gyermek lemeredt, elkékült a feje. Ezért a nap 24 óráját anyja vállán töltötte, enni nem evett, inni viszont sokat ivott.

A család szerint a gyermekorvos azt mondta, torokgyulladása van, ezért antibiotikumot írt neki. Öt nap után visszavitték az orvoshoz, mert a gyermek nem lett jobban. A nagymama állítása szerint a szakember azt monda, nincs semmi gond a kislánnyal, biztos csak az idő nyomja el, esetleg begyulladt az ínye az érkező fogak miatt.

Az orvos némi rábeszélésre elküldte őket laborvizsgálatra, melyet az egri kórházban végeztek el. A lány állapota tovább romlott, ismét az egri kórházban kötött ki. Innen átvitték Miskolcra kórházba, ott az intenzíven kezelték. Ott a nagymama szerint egy nem kezelt vírusos gyulladást állapítottak meg a kislánynál, ami miatt víz került a tüdejébe, és károsodott a veséje.

Heléna édesanyja a cikk szerint pár nap múlva sms-t kapott a kórházból. Az üzenetben az állt, hívja fel őket, és mikor ezt megtette, akkor mondták meg neki, hogy meghalt a kicsi.

Hogy mi volt a halál oka, azt a boncolás deríti ki. A Hír TV szerint a család feljelentést tett a háziorvos és az egri kórház ellen.