Utasszívató változás a WizzAirnél – erre számíts mostantól

Utasszívató változás a WizzAirnél – erre számíts mostantól

Azonnali hatállyal változtatott poggyásszabályzatán a WizzAir, menynek garantáltan nem fogsz örülni, és a várakozási idő is nőhet miatta.

A fapados légitársaság az Utazómajom szerint a honlapján jelentette be, hogy mostantól maximum egy, legfeljebb 55 x 40 x 23 cm méretű kézipoggyásszal utazhatsz, amit kötelezően fel kell adnod.

Eddig megvolt az a lehetőséged, hogy a kapuig vitted a jegyben foglalt kézipoggyászod, és maximum ott vették el, ha úgy gondolták, nem fér fel a gépre. Mostantól nincs erre lehetőséged normál jeggyel, csak akkor, ha megveszed a Priority szolgáltatást, ami nyilván plusz pénz. A cég azzal indokolta ezt a lépést, hogy a gépen korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre hely.

Ez még nem minden: a WizzAir szerint a muszájból feladott kézipoggyász nem minősül feladott poggyásznak, azaz ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mintha a gépre vinnéd fel. Nem lehet benne pl. drón, valamint limitálva van a folyadékmennyiség.

Az Utazómajom megkereste a WizzAirt, a lap arra kíváncsi, hogy milyen büntetésre számíthat az, aki nem adja fel a poggyászát, de egyelőre nem kaptak választ.