Fotó: police.hu

57 millió forintnyi marihuánától bűzlött a kocsi Udvarnál – videó

Pokoli mennyiségű marihuánát próbált behozni az országba egy szerb férfi, de a cuccnak olyan szaga volt a kocsiban, hogy azt a határt őrző rendőrök is könnyedén kiszúrták Udvarnál. A hatóság videót is mutatott a szajréról.

A rendőrség hétfői közleménye szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy szerb állampolgárral szemben.

A férfi 2018. szeptember 8-án 8 óra 30 perckor jelentkezett belépésre az Udvar Közúti Határátkelőhelyen. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság határrendésze a beléptetéskor a kocsiban kannabiszra jellemző szagot érzett, ezért a jármű alaposabb ellenőrzése mellett döntött. Az átvizsgáláshoz kábítószer-kereső kutyát is alkalmaztak, ami az autó alvázánál drogot jelzett.

A Baranya megyei rendőrök Nemzeti Adó– és Vámhivatal pénzügyőreinek közreműködésével az autó padlózata alatt egy előre kialakított rejtekhelyen 27 csomagban, összesen bruttó 28.667 gramm súlyú kábítószergyanús szárított növényi törmeléket találtak, amelyet a KR NNI nyomozói lefoglaltak.

A lefoglalt anyag az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint marihuána, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 57 millió forint.

A KR NNI munkatársai a szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Fotó: police.hu