Teljesen betiltanák a dohányzást Magyarországon

Teljesen betiltanák a dohányzást Magyarországon

Egy javaslat szerint a 2020 után születők már azután sem vásárolhatnának majd dohányterméket, hogy nagykorúak lettek. Emellett a társasházakban is szigorítanák a dohányzást, azon munkavállalók után pedig, akik nem mennek el a kötelező szűrővizsgálatokra, több járulékot kellene fizetni.

Minderről Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos beszélt a 24.hu szerint Siófokon, a Tobacco Hungary konferenciáján.

Lázár elmondta, kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. utána születnek Magyarországon, ne vásárolhassanak dohányterméket. Ha szükséges, az egyébként már agyonmódosított Alaptörvényt is hozzáigazítják ehhez.

A miniszteri biztos szerint a tilalom célja az, hogy füstmentessé tegye az egész országot. Hozzátette, javasolja fogja a gépjárműben való dohányzás betiltását, az elektromos cigaretták és hasonló alternatív dohánytermékek tiltását is, valamint hogy a társasházak képviselői több jogot kapjanak ahhoz, hogy korlátozzák a gangon, erkélyen való dohányzást.

Itt még nincs vége: Lázár szerint azok után a munkavállalók után, akik nem mennek el az állam által biztosított szűrővizsgálatokra, több járulékot kellene fizettetni a munkáltatónak.