Rendőrök a badacsonyi verekedés helyszínén (fotó: police.hu)

Rács mögött maradnak a badacsonyi borász gyilkosai

Három hónappal meghosszabbították annak a két férfinak a letartóztatását, akik a gyanú szerint úgy megvertek egy fiatal borászt Badacsonyban szeptember elején, hogy az belehalt sérüléseibe.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, idén szeptember 8-ára virradó éjszaka Badacsonyban két társaság tagja vitatkoztak össze egy szüreti mulatságon. Ebből dulakodás lett, ennek során a vád szerint egy 29 és egy 34 éves férfi úgy megvert egy 37 éves borászt, hogy az meghalt. A rendőrség elfogta a tetteseket, és letartóztatásba helyezték őket.

Most a Veszprémi Főügyészség arról számolt be, hogy a letartóztatás meghosszabbítását indítványozták a halált okozó testi sértés ügyében. A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a kényszerintézkedés tartamát három hónappal meghosszabbította.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította, hogy mindkét gyanúsítottnál fennáll a veszélye, hogy megszöknének, elrejtőznének, illetve szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetnék. Ezen túl az egyik gyanúsított esetében attól is tartani lehet, hogy szabadlábra kerülve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el.

Rendőrök a badacsonyi verekedés helyszínén (fotó: police.hu)