Újabb változtatás a Facebookon: ezt fogod látni hamarosan

Újabb változtatás a Facebookon: ezt fogod látni hamarosan

Tovább folyik a Facebook átalakítása, melynek első ütemében egyre kevesebb hírt, cikket látsz. Most egy újabb csavart jelentettek be, mely szintén átalakítja a téged elérő posztok összetételét.

Amint arról hírt adtunk, a Facebook még január elején jelentette be, hogy átszabja a közösségi oldal hírfolyamát (azt a felületet, melyet elsőként látsz a belépéskor). A lényege, hogy ismerőseid posztjaiból egyre több, míg híroldalaktól, cégektől, márkáktól egyre kevesebb tartalom ér el téged.

A Facebook most újabb bejelentést tett. A 24.hu szerint az is számítani fog, hogy hol élsz, honnan facebookozol. Az algoritmust úgy alakítják át, hogy több bejegyzést fogsz látni a helyi kiadóktól, újságoktól, azok láthatóbb helyre kerülnek a hírfolyamodban, azaz egy lokális információs buborékot kezdenek köréd fújni.

„Az emberek régóta mondják, hogy több helyi hírt szeretnének látni a Facebookon. A helyi hírek segítenek minket abban, hogy megértsük azokat a problémákat, amik érintik közösségünket és életünket.”

idézte a lap Mark Zuckerberg posztját.

Our next update on our 2018 focus to make sure Facebook isn't just fun but also good for your well-being and for…

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2018. január 29., hétfő

Ha nem akarsz lemaradni az eddig követett oldalak híreiről a nagy átalakításban, akkor egy egyszerű lépést kell megtenned. Az alábbi cikkünkben elmagyaráztuk és meg is mutattuk, hogy mit állíts be a Facebookon, hogy ne maradj le a fontos infókról:

A helyi hírek hirtelen preferálásáról pedig egy örökbecsű rajz jutott eszünkbe (Wulffmorgenthaler.blog.hu):

null

null