Havas Henrik (fotó: NL Café)

Ezt üzeni Havas Henrik „Kávéfőzős” Lucának

A Facebookon üzent Havas Henrik az ország jelenleg legismertebb leendő óvónőjének, Mészáros Lucának, aki a választás utáni hétfőn robbant be a köztudatba azzal a posztjával, melyben azt ecsetelte, miért is reménytelen a pénzes szülők, befolyásos ismerősök nélkül boldogulni kénytelen fiatalok jövője Magyarországon.

Luca posztja rengeteg embert telibe talált. Amint arról mi is írtunk, elképesztő sokan támogatták, tömegek osztják a nézeteit, viszont rengeteg támadást, fenyegetést is kapott, melyek miatt ügyvédet volt kénytelen fogadnia. Mindennek tetejébe még a magyar média kormánykritikussággal nehezen vádolható szegmense is beletörölte a lábát.

Lucának most Havas Henrik üzent a Facebook-oldalán.

„Luca, nyugodtan elmehetsz, bárcsak én is elmentem volna.”

– kezdi az újságíró, médiaszemélyiség, majd azt taglalja, hogy bár német származású, így simán kaphatott volna az érettségije után állampolgárságot Nyugat-Németországban (ami 1967-ben igen nagy szó volt), mégsem kért belőle.

„Az én keresztlevelem még Rokobauer Henriknek lett kiállítva. Viszont magyar az anyanyelvem, amikor az Újpest a BEK elődöntőben a Bayern-nel játszott, nem a németeknek drukkoltam. Szóval maradtam. Nem német, hanem magyar újságíró lettem, és amikor 1999-a Fidesz-kormány miniszterétől átvehettem a Táncsics Mihály díjat, nem hittem volna, hogy a térség élenjáró országa alig 19 év alatt sereghajtó lesz, minden tekintetben.

A 22 éves – nemsokára diplomás óvodai pedagógus – Luca Mészáros hiába énekelné a piciknek a Tavaszi szél vizet áraszt-ot, a kezdőfizetése épp csak az albérletre elég, kávéfőzőre már nem futja. Kénytelen menni, pedig nincs kedve németül dalolni. Megy, mert a jövőjén gondolkodik.”

– írta Havas, aki azzal zárta sorait, hogy volt idő, amikor még jó volt magyarnak lenni.

Luca, nyugodtan elmehetsz, bárcsak én is elmentem volna.1967-ben, amikor érettségiztem, a mi német tagozatos…

Közzétette: Havas Henrik – 2018. április 18., szerda

Havas Henrik (fotó: NL Café)