Mészáros Luca (Fotó: Facebook)

880 ezres fizetést ígértek „kávéfőzős” Lucának

A kezdő magyar óvónői fizetés hétszeresével csábítja egy írországi óvoda a 22 éves Mészáros Lucát, aki a pénzes szülők és protekció nélkül itthon boldogulni próbáló magyar fiatalok kilátástalan helyzetéről írt posztjával lett országosan ismert.

Luca sorai – melynek talán legbeszédesebb képe az, ahol arról ír, nem hogy lakásra nem lesz soha pénze, egy egyszerű kávéfőző megvásárlása is anyagi nehézségekbe ütközik – az emberek elevenjébe talált.

A fiatal lány a gyomrossal felérő írását követően rengeteg támogatást kapott, viszont sokan támadták is érte, fenyegették, ócsárolták, a lánynak ezen esetek miatt végül ügyvédet kellett fogadnia.

A lánynak Havas Henrik is üzent a Facebookon, a műsorvezető osztja a lány nézeteit.

A Népszava szerint Luca most kapott egy ajánlatot, méghozzá Írországból. A hamarosan diplomázó lányt egy dublini óvoda csábítja az itthoni bér hétszereséért, mintegy 880 ezer forintnak megfelelő havi fizetésért.

A fiatal lány a posztjában hangsúlyozza: nem akar elmenni Magyarországról, de valószínűleg el kell majd mennie, mert kezdő óvónőként nettó 120 ezer forintból nem tud megállni a saját lábán, lakást fenntartani, életet kezdeni, gyermeket vállalni.

Mészáros Luca (Fotó: Facebook)