Rendőrautó a dági családi tragédia helyszínén (fotó: police.hu)

Dági családi tragédia: megszólalt a szíven szúrt asszony

Hazaengedték a kórházból azt az 56 éves dági asszonyt, akit férje egy családi veszekedés hevében többször szívtájékon és tüdőn szúrt. A férfi kisebbik fia fogta le, hogy ne ölje meg az anyját, az apa azonban a dulakodás közben meghalt.

A szörnyű eset még április végén történt. A 62 éves, buszsofőrként dolgozó férfi egy elharapózó családi vita során kapott fel egy kést, többször megszúrva vele 56 éves feleségét, akinek súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott. A rendőrség akkori tájékoztatása szerint a lakásban volt a férfi és a nő kisebbik, 35 éves fia, aki anyja védelmére kelt.

A fiú a rendőrség tájékoztatása szerint olyan erővel fogta le az apját, hogy ő ennek következtében életét vesztette. Az 56 éves asszonyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 35 éves férfi ellen.

A családi tragédia óta eltelt már másfél hónap, a nőt már kiengedték a kórházból – írta a 24.hu kedden. A lapnak egy rövid nyilatkozat erejéig sikerült beszélnie az édesanyával.

„Köszönöm szépen javulgatok. Kiengedtek a kórházból, de folyamatosan kontrollra kell járnom. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi idő lesz, amíg felépülök. De ne haragudjon ennél többet nem szeretnék mondani. Gondolhatja, hogy vagyok most lelkileg”

– idézte a lap az özvegy szavait.

A lapnak korábban nyilatkozott a házaspár idősebb gyermeke, Dávid. Szavai szerint öccse hallotta, hogy az apjuk matat éjjel, megpróbálta megállítani, de addigra már négyszer megszúrta az édesanyjukat.

Elharapóztak a viták

A házaspár között régebben is voltak összezördülések, melyek egyre sűrűbbek és intenzívebbek lettek – mondta el Dávid. Az anyjuk kijelentette: el fog válni, ha nem javulnak otthon a dolgok, apjuk viszont azt mondta, hogy ezt nem szeretné.

A férj buszsofőrként dolgozott, rendkívül túlterhelt volt, nem ivott, nem dohányzott, egyre komolyabb műszakokat vállalt be, hogy jobb nyugdíjjal szállhasson ki a volán mögül.

„Négy napon keresztül tolta, aztán amikor hazajött, neki állt megetetni és ellátni a jószágokat. Anyu állandóan könyörgött neki, hogy ne csinálja, de ő szerette volna minél nagyobb biztonságban tudni a családot, ezért túlhajszolta magát. Olyannyira, hogy nemrég kapott egy nagyon durva ideg-összeroppanást”

– idézte Dávidot a 24.hu.

A lap szerint még mindig nincs orvosszakértői vélemény a férfi halála ügyében. Az anyját védő fiút emberöléssel gyanúsítják.

Rendőrautó a dági családi tragédia helyszínén (fotó: police.hu)