Mentők (fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Megverte a rajta segítő mentőst a nap kreténje Mezőgyánban

Újabb atrocitást éltek át a mentők, miközben segíteni próbáltak. Ezúttal Mezőgyánban csapta meg az egyik mentőápolót egy magatehetetlen, de legalább agresszív férfi, miután ki akarták szedni az árokból.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 44 éves férfi Mezőgyánban, az Árpád utcában, egy árokban feküdt kedden. Amikor a mentők megkezdték az ellátását, ki akarták emelni az árokból, agresszív lett és ököllel megütötte az egyik mentőst.

A mentőautóban is erőszakosan viselkedett, dobálta az orvosi táskákat. A mentők rendőri segítséget kértek, a Zsadányi Rendőrőrs egyik körzeti megbízottja beült a gyulai kórházba induló mentőautóba.

A férfi az úton is többször meg akarta ütni és szidalmazta a rajta segítő ápolót. A Sarkadi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt indít eljárást ellene.

Sajnos egyre-másra adunk hírt mi is a mentőket érő támadásokról, agresszióról, melyeket egyszerűen nem fogunk fel ésszel. Június végén egy tökrészeg fiatal lány pofozta fel a mentőápolót, akit lány barátnője hívott ki, mivel aggódott rendkívül ittas ismerőséért.

Van, amikor az autósok nézik levegőnek a mentősöket, és pont magasról tesznek arra, hogy akadályozzák-e őket, vagy sem. A napokban a budapesti Központi Mentőállomás kijárata előtt állt meg egy furgon, és abból akkurátusan kaját kezdett el kipakolni a vállalkozó. Mikor pedig szóltak neki, hogy útban van, annyit mondott, öt perc alatt végez. Percekkel azután, hogy nagy kegyesen elpakolt, a mentőket egy gyerekgázoláshoz riasztották. Még jó, hogy nem korábban, mert akkor nem biztos, hogy ki tudtak volna menni a kocsitól.

Mentők (fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat)