Gázkamrával, keresztre feszítéssel fenyegeti a csikkhajigálókat a hegyfalui plébános – videó

Gázkamrával, keresztre feszítéssel fenyegeti a csikkhajigálókat a hegyfalui plébános – videó

Kiverte a biztosítékot a Vas megyei Hegyfalu plébánosánál, hogy a Mária-szobor előtti virágtartóba szórják valakik a csikkeket. A pap nyomravezetői díjat is felajánlott, emellett válogatott kínzásokat helyezett kilátásba a buszmegállóba elhelyezett kiíráson.

„Továbbra is keresem azt a bunkó alakot, aki a Mária szobor előtti virágtartóba szórta a csikkeket”

– kezdődik az egyházi személytől nem éppen megszokott hangvételű kiírás, melyet a Nyugat.hu szúrt ki.

Ebből kiderül, hogy a plébános 30 ezer forint nyomravezetői díjat is felajánlott annak, aki elárulja a virágládát csikkekkel meggyalázó kilétét, majd pedig ABC sorrendben felsorolja azokat a kínzási és kivégzési módokat, melyek a titkos csikkelőre várnak:

akasztás, autodafé, gázkamra, golyó általi halál, In effigie (jelképes kivégzés, mikor az illető szökésben volt/nem találták), karóba húzás, kerékbe törés, keresztre feszítés, kivégzés, máglyahalál, méreginjekció, nyaktiló, selyemzsinór, villamosszék.

A lapnak a plébános nem tagadta, hogy ő tette ki a cetlit, melyen neve és elérhetősége is olvasható. Szerinte vicces, nyilván nem gondolja komolyan.

„Ha valakinek azt mondom, hogy te gyerek ne csináld, mert agyonütlek, akkor senki nem gondolja azt, hogy meg is teszem, hanem tudja, hogy ez egy vicces dolog. Azt akarom, hogy átmenjen a köztudatba, hogy ilyen dolgok történnek, hogy az illető szégyellje magát”

– fejtegette a lapnak.