Újabb csomagfosztogatókat fogtak a Liszt Ferenc repülőtéren

Újabb csomagfosztogatókat fogtak a Liszt Ferenc repülőtéren

A jelek szerint Babos Tímea, pontosabban az ő csomagjának kipakolása kellett ahhoz, hogy nagy erőkkel menjen rá a rendőrség a Liszt Ferenc repülőtér csomagtolvajaira: újabb foszogatópáros bukott le.

A budapesti reptér nemrég azzal került be a hírekbe, hogy mostanában annyira elharapóztak ott a csomagfosztogatások, hogy a budapesti dél-koreai nagykövetség január 19-én figyelmeztető posztot tett közzé a Facebook-oldalán e témában.

Nem sokkal ezután a friss Grand Slam-győztes Babos Tímea csomagját szabdalták szét és pakolták ki Budapesten, erről a teniszező egy indulatos Facebook-posztban be is számolt. Szombaton aztán a sportoló mosolyogva értesítette követőit a Facebook-oldalán, hogy meglettek a cuccai, a tolvajokat pedig elfogta a rendőrség.

Újabb páros bukott

Most újabb két poggyászfosztogatót fülelt le a hatóság – írja az MTI a rendőrség honlapjára hivatkozva.

Mint írták, szerint egy utas tett bejelentést arról, hogy január 8-án a Liszt Ferenc-repülőtéren kiloptak a poggyászából egy fehérarany gyűrűt, öt nappal később pedig egy másik, hogy karórát és parfümöt loptak ki a bőröndjéből.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói az érintett járatok rakodási körülményeinek vizsgálata után jutottak el két reptéri munkáshoz. Házkutatást tartottak náluk, és nemcsak a bejelentett holmit, hanem más értékeket is találtak, amelyeket feltehetően más járatok poggyászaiból loptak el. A két feltételezett elkövetőt előállították és lopás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Hangsúlyozták: az RRI rendőrei – a többéves gyakorlatnak megfelelően – demonstratív jelenléttel és szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel is fellépnek a lopások ellen, és a felderítésre is nagy hangsúlyt fektetnek.