A budapesti reptér (fotó: Wikipedia.org)

Újabb poggyászfosztogatókat fogtak Ferihegyen

A jelek szerint nincs vége a reptéri lopásoknak az azokról elhíresült Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Most újabb tolvaj rakodókat kapcsoltak le, akik munkamegosztásban dolgoztak.

Még februárban rúgta tökön nekifutásból az országimázst a hír, miszerint olyannyira dézsmálják a ferihegyi poggyászokat, hogy a dél-koreai nagykövetség Facebook-posztban figyelmeztetett erre mindenkit.

A tolvajok a Grand Slam-bajnok Babos Tímea pakkját sem kímélték, mire az Budapestről Dohába ért, szét volt szabdalva, és ki volt pakolva.

A rendőrség nagy erőkkel ment rá a lopásokra, melyek már annyira arcpirítóan kínosak voltak ekkor, hogy szinte fájt róluk hírt adni. Most, három hónappal a botrány kirobbanása után ismét találtak olyan duót, akik munka mellett szajréztak a csomagokból.

Amint azt a rendőrség május 18-án hírül adta, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2018. május 16-án egy utas feladott bőröndjében kutatott értékek után egy rakodómunkás, míg társa figyelt.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a hasonló lopások megelőzése érdekében folyamatosan végez vagyonvédelmi ellenőrzéseket, így a két munkást előállították.

A 37 és 23 éves férfiakat lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói gyanúsítottként kihallgatták.

A csomagfosztogatást nem egyszerű felszámolni, elképesztő mechanizmusa van ugyanis. Minderről az alábbi cikkünkben írtunk részletesen:

A budapesti reptér (fotó: Wikipedia.org)